Fyra humoristiska kortsagor

Prinsessan som sa nej

Det var en gång en prins som ville gifta sig med en prinsessa, men hon sade nej, och sedan levde de lyckliga i alla sina dagar.

Sagan om draken

Det var en gång en drake som rövade bort en prinsessa och spärrade in henne i sin grotta. Alla trodde att prinsen skulle rädda henne, men han var tvungen att jobba över och glömde bort alltsammans. Istället högg prinsessan av drakens svans och gjorde en handväska av den. Sedan började hon att blogga om drakmode och grottinredning och blev nästan rik och berömd. Hon förvandlade grottan till en bostadsrätt och gifte sig med en fotbollsspelare. De levde lyckliga med alla sina leksaker tills han rymde med barnflickan.

Sagan om musprinsessan

Det var en gång tre prinsar som begav sig ut i världen för att söka sig en prinsessa. De två äldsta fick en Porsche av kungen och åkte fast för fortkörning. Den yngste fick en cykel och cyklade vilse i skogen där han gifte sig med en mus. Tur för honom att musen var en förtrollad prinsessa. Som bröllopsgåva skickade hans bröder en musfälla från fängelset. Drottningen rymde med dammstädaren. Kungen gifte om sig med den elaka styvmodern. Prinsen och prinsessan grundade en ostfabrik och levde lyckliga i alla sina dagar.

Raggarbruden på domkraften

Det var en gång en raggarkung som ville gifta sig med en riktig raggarbrud. Han sökte henne i baksäten, under underreden och bakom smörjgropar, men ingenstädes stod hon att finnas. Så en blöt och högljudd besiktning hoppade hon äntligen upp på billyften och rockade fett. Men raggarkungen ville vara säker, så innan hon lade sig att sova i hans garage gömde han en återställare under domkraften, och när hon vaknade på morgonen utan att baksmälla tände han på alla cylindrar.


Vill du använda denna saga?

Alla Sagor av Christer Barregren som är publicerade på denna hemsida är fria att använda i icke-kommersiella sammanhang om du anger upphovsmannen Christer Barregren och hemsidans adress, akajos.blogspot.com